skip to Main Content

Fasteterapi

Varför skall man fasta?  Vad är fasta?

Fasta är att avstå från mat i huvudsak. Det finns många olika sorters fastor och förberedelser för fasta, födofasta och vattenfasta.

Fasta och detox med juicer är endast kalorirestriktion och ger inte den effekten som vattenfasta gör.

Har du problem med hälsan? Svullnad, smärta eller en envist trög/lös mage? Har du besvär med immunförsvaret, infektioner eller allergier?  Hudbesvär? Kronisk smärta – trötthet? Dålig sömn?  Låg i humöret? Migränanfall?

Då kan jag med hjälp av just vattenfasta och en del andra åtgärder hjälpa dig med de problemen.  Fastan är kort men mycket effektiv och i kombination med annat så får man en mycket god effekt. Det fastan gör i din kropp förutom den rent fysiska utrensningen, är att kicka igång autofagin och apoptosen. Autofagin är den mest effektiva funktion vi har i kroppen för att städa och förnya. Apoptosen är viktig för att kroppen skall städa ut icke livsdugliga celler i vår kropp. Under fasta så får kroppen en chans att utföra denna storstädning. Den får energi över då vi gör en matpaus och då kommer dessa processer igång. Vilket de inte annars gör.

Jag hjälper dig och vägleder igenom detta. Du får fylla i ett formulär jag utgår ifrån och jag skräddarsyr en plan just för dig utifrån din situation och stöttar dig kontinuerligt under resan.

Jag som mer än gärna vill hjälpa dig med dina besvär heter AnnChristine och  är distriktssköterska, Dipl. medicinsk lymfterapeut, massör, EFT-terapeut, Reiki master och Fasteterapeut. Jag sätter diagnos på olika ödembesvär, lipödem och behandlar dem med både manuell lymfdränage och kompression. Måttar ut för kompressionsmaterial vid behov. Läs mer om mig här.

Back To Top